Hör podden med Thomas Perlmann, styrelseledamot i SSMF och Nobelkommitténs sekreterare, om hur en Nobelvinnare koras. Klicka här nedan för att lyssna.

Bakom Nobelkulisserna ­– så väljs vinnarna ut

Missa inte poddsamtalet med professor Thomas Perlmann.

Hör om hur Nobelförsamlingen utser världens främsta medicinska upptäckt och om det laddade telefonsamtalet med vinnaren. Och så får du veta om det stämmer att Nobelpristagare alltid är plugghästar som barn och hur mycket turen spelar in för att belönas med den åtrovärda Nobelmedaljen. Ett spännande bakom-kulisserna-samtal med Thomas Perlmann, Nobelkommitténs ständige sekreterare och styrelseledamot i Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd , ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns.

Podden leds av Anna-Karin Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.