Bodil Jönsson, fysiker och författare, berättar med inlevelse varför vi måste vara rädda om kunskapen. Klicka längre ner på sidan för att höra podden.

Bodil Jönsson går upp till kamp för kunskapen

Missa inte podden om hur kunskapen kunnat förlora sin status och hur vinden ska vända.

Det råder kunskapsförakt i dagens samhälle och det får förödande konsekvenser. Det menar författaren och fysikern Bodil Jönsson som bestämt sig för att ta upp kampen för att vi ska återfå respekten för och värna om kunskapen. Hör hennes tankar och konkreta förslag för hur det ska gå till i praktiken.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd, ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns.

Podden leds av Anna-Karin Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.