”Utan insulinet hade jag varit död”, säger Katarina Holmberg som samtalar med diabetesforskaren Gustaf Christoffersson i SSMF:s podd. Lyssna genom att klicka längre ner på den här sidan.

Dåtidens skräckkurer och framtida hopp

Hör hur sockersjuka förr ordinerades att svälta eller tvingades proppa i sig fett. Och missa inte berättelsen om Katarinas felinjicerade spruta och spaningen efter nya forskarfynd.

Insulinet fyller 100 år i år och det firar vi genom att lyfta fram betydelsen av genombrottet i podden Forskning för Livet. Vi gräver vi i de historiska arkiven och förfasas över skräckbehandlingarna som stod till buds före 1921. Katarina Holmberg berättar om dagen då hon fick diagnosen typ 1-diabetes och forskaren Gustaf Christoffersson spanar efter nya vetenskapliga diabetesupptäckter.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd , ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns som hos Acast och Spotify till exempel. Podden leds av Anna-Karin Andersson, kommunikatör på SSMF.