Psykiatriprofessor Mikael Landén berättar om bipolär sjukdom. Klicka längre ner för att lyssna.

Om mani, depression och andeutdrivning

Missa inte poddsamtalet om bipolär sjukdom.

Psykiatriprofessor Mikael Landén är en av världens främsta experter på bipolär sjukdom och mottagare av SSMF:s jubileumspris. I podden berättar han om mani och depression och om forskningen som skulle kunna hjälpa till att förebygga självmord. Dessutom bemöter han myter och sanningar och resonerar kring andeutdrivning som behandlingsmetod.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd, ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns.

Podden leds av Anna-Karin Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.