Forskaren Linda Johnson berättar om den farliga folksjukdomen förmaksflimmer. Klicka längre ner för att lyssna.

När hjärtat slår i otakt

Hör poddsamtalet om det farliga flimret om hur tillståndet kan hindras.

En av fyra får förmaksflimmer. Några har det utan att ens märka det men tillståndet ska tas på allvar eftersom det ökar risken att drabbas av hjärtsvikt och stroke. I podden berättar forskaren Linda Johnson om vad som orsakar flimret, om klurigheterna med att ställa diagnos och om hennes vision om att hitta sätt för att förebygga flimmer och därmed rädda liv.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd , ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns.

Podden leds av Anna-Karin Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.