Sjuksköterskan Anna testamenterade till medicinsk forskning

Hör berättelsen om hennes liv och önskan om att bidra till kommande generationer. Och få tips från juristen om hur du skriver ditt testamente i det här avsnittet av podden Forskning för Livet.

Anna Lundgren var sjuksköterska som ung och valde att ge sitt arv till Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning vid livets slut. Hör väninnan berätta om Annas passion för vårdyrket,  intresse för aktier och fotboll och om viljan att hennes tillgångar skulle få leva vidare och bidra till nya medicinska upptäcker efter sin död.

Hör också familjerättsjuristen Erland Sandén ge tips och råd om testamenten. Han besvarar exempelvis frågor som; Varför är det bra att ha ett testamente? Vad händer om jag inte har ett? Är ett handskrivet papper giltigt? Och vilka är fallgroparna som bör undvikas?

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd som hittats av en slump, ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och bekämpar sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns som hos Acast och Spotify till exempel.