Marcus Buggerts upptäckter fick oväntad nytta och gjorde honom till forskarkändis. Klicka längre ner för att höra podden

Så hamnade Marcus i rampljuset

Missa inte poddsamtalet om vägen till forskarframgång, Nobelfest och fina anslag.

Från början var intresset för hans forskning svalt men så plötsligt vändes allas blickar mot Marcus Buggerts upptäckter. Är det tur och tajming eller skicklighet som skapat hans framgång? Hör hur han själv ser på saken, hur han känner inför att bära frack på Nobelfesten och varför han liknar immunförsvaret med Sagan om ringen. Och få svar på varför grundforskningen är så värdefull att den lett fram till att prisas med självaste Nobelmedaljen 2023.

Lyssna genom att klicka här:

Om podden Forskning för Livet

Podden Forskning för Livet görs av Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF. I den kan du bland annat höra om vetenskapliga fynd, ta del av personliga givarberättelser och möta forskartalangerna som förbättrar behandlingar och förebygger sjukdomar. Forskning för Livet är podden för dig som är nyfiken på nya medicinska upptäckter och vill veta mer om idéerna, pengarna och drivet bakom, ja allt det där som krävs för att vetenskapliga visioner ska bli verklighet. Du kan lyssna på podden här på vår hemsida. Den finns också där poddar finns.

Podden leds av Anna-Karin Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig på Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF.