Donation

”Att kunna donera pengar till SSMF kändes skönt”

Anita Mellström-Berniker donerade efter sin mans död resultatet av de tursamma aktieplaceringar, som de tillsammans gjort, till SSMF. Läs mer

Allt fler som vill stödja svensk medicinsk forskning väljer att göra en donation i stället för att vänta med stöd till forskning i sitt testamente.

Som donatorn Bertil Håkansson uttryckte det: ”Jag bestämde mig för att donera huset i Spanien medan jag fortfarande levde. Jag såg ingen poäng med att vänta.”
Läs mer

När du gör en donation till Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF, är din gåva skattefri. SSMF är genom sin verksamhet befriat från kapitalvinstskatt och du själv betalar ingen gåvoskatt – något som gör gåvan extra värdefull.

Donator väljer forskningsområde

Den som donerar ett större belopp till SSMF kan antingen göra det genom att låta SSMF välja ett eller flera forskningsprojekt som man bedömer som angelägna eller så kan donatorn starta en egen medicinsk forskningsfond.

Starta fond

Den som instiftar fonden väljer själv forskningsområde och namn på fonden. Välj en eller flera sjukdomar där du tycker att det vore angeläget med mer forskning. Namnge gärna fonden efter dig själv, din familj eller någon som drabbats av den sjukdom som du vill stödja genom extra forskning.

 

Gåvobrev för nedladdning

Gåvobrev ändamålsbestämd

Ladda ned här

Gåva egen fond

Ladda ned här

Kontakta gärna SSMF på 08-33 50 61 om du har frågor

Inte bara pengar

Donationer kan bestå av pengar, obligationer, fastigheter, bostadsrättslägenheter eller av värdeföremål som konst, antikviteter och smycken som SSMF säljer via välkända auktionsverk.

Som donator skriver du ett gåvobrev till Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning och uppger vad som ingår i donationen.

Har du några frågor om en tilltänkt donation, ring gärna SSMF på 08-33 50 61.

Antikviteter